Spanned slot van Marveld Criterium Cup Achterhoek in Dwars deur Grolle

Dwars deur Grolle heeft al jaren een goede naam in het Amateur-peloton. De smalle straten van de vestigingstad zijn geliefd onder de Amateurwielrenners. Niet alleen omdat er spektakel garant staat, maar ook mede door de sfeer in de knusse binnenstad.

Edwin Wielink mocht als leider starten in het Marveld Criterium Cup Klassement. Het was echter niet heel spannend of Wielink ook als leider over de finish zou rollen, want hij had slechts 1 punt nodig om in het slechtse geval nog te winnen. Wat betekende dat finishen voldoende was voor de rappe man uit Twello.

Grote namen in de kopgroep

Grootste belagers in het klassement, Tim Putman en Atse ten Brinke, stonden helaas niet aan de start in Groenlo. Wat betekende dat de strijd om het podium nog wel eens spannend kon worden. Kanshebbers Gerjo Berentschot, Guido Benthem mistte echter de eerste sterke kopgroep die de benen nam.

Een naam die wél voorraan mee reed, en tevens een goede positie in het klassement had, was Wouter van de Weerdhof. De junior uit Lobith maakte eerder al indruk in Ulft en reed ook in Groenlo een sterke wedstrijd. Echter, de renner was zijn chip vergeten wat helaas voor hem betekende dat hij niet in de uitslagen voor zou komen.

Ondertussen waren het Edwin Wielink, Patrick Somsen, Erik Dekker, Heini Koornberg en Wouter Hendriksen die in de finale van de koers wegreden. Daarachter deed Berenschot verwoedde pogingen om terug te komen naar de voorste gelederen, maar hij slaagde niet in zijn pogingen.

Ultieme poging van Hendriksen

Vooraan werd de knuppel meerdere malen in het spreekwoordelijke hoenderhok gegooid, maar niemand wist zich echt los te maken. Het was Wouter Hendriksen die in de finale nog een laatste poging deed om de winst naar zich toe te trekken. De renner van RTV de Zwaluwen speelde geen rol in het klassement en vormde dus geen bedreiging voor Wielink.

Echter wilde de veelvraat de winst niet zomaar uithanden geven en reed in de laatste ronde het gat dicht op Hendriksen. Uiteindelijk was het Heini Koornberg die profiteerde van deze jump door er met de winst vandoor te gaan. Hij klopte Somsen die tweede werd en klassementsleider Wielink wist zijn wiel als derde over de finish te drukken. Daarmee stelde Wielink tevens de winst veilig in het klassement.

Voor de podiumplaatsen werd er nog fel gestreden door Guido Benthem en Gerjo Berentschot. Benthem wist zich goed te plaatsen in de pelotonsprint en werd nog 7e, wat hem de tweede plek opleverde in het klassement. Berentschot kwam moegestreden als 13e over de finish en stelde daarmee de derde plaats veilig.

v.l.n.r. Guido Benthem (2e), Edwin Wielink (1e) en Gerjo Berentschot (3e)

©foto’s – Andrea Lodder (gravelicious.com)

Renners die hun prijzen nog niet in het ontvangst genomen hebben kunnen zich melden via: info@rondevanulft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *