Edwin Wielink snelt naar eerste leiderstrui Marveld Cup

Het was zondagmiddag zweten geblazen in het zonovergoten centrum van Varsseveld. De organisatie had een splinternieuwe ronde uitgezet die de renners centimeters langs de volle terassen stuurde. Criteriumtijger Edwin Wielink wist de wedstrijd in de laatste ronde te beslissen met een ultieme jump in de finishstraat.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Wielink alleen voorop te rijden, heel lang duurde deze poging echter niet. Al snel werd hij weer ingerekend door het op hol geslagen peloton. Daarna begon er een ontstuimige fase in de koers met verschillende uitvallen. Uiteindelijk waren het Rik Brouwer, Gerjo Berentschot, Ruben Tolkamp en Edwin Wielink die de beslissende slag wisten te maken.

De hoge temperaturen eisten hun tol bij de renners, maar Edwin Wielink en Rik Brouwer wisten zich goed staande te houden. De twee wisten zich los te maken van de achtervolgers en reden in de slotfase nog een mooie voorsprong bij elkaar. Uiteindelijk was het Wielink die de eerste leider wordt in de Marveld Criterium Cup Achterhoek, voor Brouwer en van Gameren.

Wielink zal dus in de eerstvolgende wedstrijd als leider starten. Dat is donderdagavond 27 juni in de nieuwe Ronde van Ulft.

©foto РCharles Keijser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *